divendres, 14 de desembre del 2012

Per què Grècia?


Avete, 
Aquí teniu una conferència audiovisual de Pedro Olalla (Oviedo, España, 1966) hel.lenista, i professor, resident a Grècia des de 1994 . La conferència la va pronunciar durant la "X Jornada Clàssica de Sagunt" ( 17/11/2012), en un clima marcat per la nova reforma educativa espanyola, que redueix la presència de les humanitats i, en especial, l' estudi del llatí i del grec.

Mireu el vídeo,és excel.lent i llegiu les seves últimes paraules:

"Grecia ha tingut la cultura més inspiradora : Ens ha deixat el mite ,ens ha reptat per aconseguir la democràcia amb els seus ideals de llibertat i igualtat; ens ha donat la ciutadania,la política ,l' ètica , la història ,la literatura, l'alfabet i l' estructura bàsica del pensament; ens ha educat en la bellesa, ens ha deixat l'actitud científica, l'actitud humanista..., ha definit l'ànima de l'home just i lliure i ens ha assenyalat bé el camí .
"Grècia com a herència i desafiament i com a voluntat ens ha impulsat a ser millors; i oblidar-nos d'ella ,prendre a les generacions futures la possibilitat de conéixer el seu llegat i la seva actitud, és limitar la possibilitat futura de construir un món diferent i conéixer alguna cosa diferent a l'abús i la mentira . Per tot això, Grècia ; per tots aquests béns ,Grècia ; i perquè cada pas que ha fet avançar a l'home cap a la civilització, l'ha fet deutor de Grècia."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada