dijous, 7 de març del 2013

1r i 2n de batx van al teatre a veure la Medea d’Euripides.

Aquí teniu l'article d' una alumna de 2n de batxillerat sobre la tragèdia grega que hem anat a  veure aquest curs  al Teatre Joventut de l'Hospitalet de LLobregat.

El passat 6 de març els alumnes de llatí i grec de 1r i 2n de Batxillerat de l’institut la Sedeta vam tenir la sort de poder assistir al XVIII Festival juvenil de Teatre  Grecollatí de Catalunya 2013 a l’Hospitalet de Llobregat ,per veure  l'obra de teatre  Medea d’Eurípides representada per un grup d’alumnes de Saragossa de l’  IES Pedro deLuna.
Medea és una dona que abandona i traeix la seva pàtria, la Còlquida, per ajudar al seu enamorat Jàson a robar el velló d’or, ella se’n va amb ell a Corint, Jàson i Medea tenen dos fills. La història dóna un canvi inesperat quan Jàson s’enamora de Creusa, filla del rei Creont, els dos es volen casar. Medea amb ràbia i desig de venjança, pren una sèrie de decisions terribles que portaran a la tragèdia total.

Els alumnes van interpretar gairebé tots els personatges originals de la Medea d’Eurípides, llevat dels fills de Medea que són esmentats però no són representats per cap actor, el director de l’obra decideix que la representació de la protagonista Medea fos interpretada per tres noies, cada noia adoptava un tret característic de Medea, així, les diferents personalitats de Medea estaven interpretades per diferents actrius, donant un aire sofisticat i més ric a l’obra, una de les tres personalitats és la Medea mare, l’altre la dona turmentada i la tercera personalitat és l’amant venjativa, responsable de les tragèdies de l’historia.

Els personatges van ser molt ben interpretats, la tragèdia no és fàcil d’interpretar, i tot el grup de joves actor i actrius ho van aconseguir força bé, donant una atmosfera tràgica, la qual l’espectador podia percebre amb facilitat.

La critica de la representació en general es bona, si és veritat que en alguns moments el so de les veus no arribava bé a tota la salai en determinats moments es feia difícil entendre el que deien però el alumnes de la Sedeta vam tenir la sort d’haver treballat la obra a classe els dies abans d’anar al teatre, per la qual cosa, ja tots sabíem l’argument de l’obra, així que no va ser difícil seguir el fil de l’historia.

La posada en escena estava molt ben aconseguida, tot i que no hi va haver canvis d’escenari la obra no es va fer gens monòtona ja que els actors van saber com donar canvis d’escena amb els canvis de diàlegs i de les entrades i sortides a escena dels actors.
                                                                                                                               
                                                                                  Camil.la Aponte
                                                                2n.Batx.
                                                                                                                              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada