dimecres, 9 de març del 2016

                               Festival de Teatre Grecollatí MMXVI

Promoció d'alumnes de llatí i grec .2015-16
Com cada any, el Seminari de Cultura Clàssica del nostre centre ha organitzat per l’alumnat de llatí i grec de 1r. i 2n de Batxillerat una sortida, el dia 8 de març, al Teatre Joventut  de l’Hospitalet de Llobregat  en ocasió del “Festival de Teatre Grecollatí“, que s’ha  celebrat en aquesta localitat 

Hem pogut veure dues obres: en primer lloc la tragèdia “Hèlena” d’Eurípides  representada pel  grup de teatre ” Ela , Ela” de l’Institut  Sta. Eulàlia de l’Hospitalet i després  la comèdia plautina “Miles Gloriosus “ representada pel grup ”Clásicos Luna” de Zaragoza.

Promoció d' alumnes de llatí i grec . 2015-16

La tragèdia grega ens  ha presentat el tema de 
la guerra de Troia a partir  d’una de les seves protagonistes , Hèlena . Ella es presenta com una víctima de les circumstàncies perquè  mai ha estat  la causa de la guerra,  però tothom li ha considerat .

El final de l’obra ens ha allunyat de la tragèdia típica, amb un final feliç aconseguit gràcies al “deus ex machina “.

La comèdia llatina ,en canvi, ens ha introduït en el món dels embolics i confusions del teatre de Plaute amb els temes habituals: personatges raptats, amors impossibles i confusions per la doble identitat
Helena .Grup "Ela, Ela"
Hem pogut veure una comèdia divertida, amb números musicals , plena de ritme, acudits, enganys, burles, algun insult i també algunes garrotades i on  el  rei de la comèdia és indiscutiblement  l’esclau, qui ha resolt  el conflicte amorós per aconseguir la llibertat.

Hem gaudit un any més  de les dues obres clàssiques i hem entès millor les característiques del teatre grecollatí i la seva pervivència en l’actualitat.
     
Miles Gloriosus."Clásicos Luna "



Esperem que  aquest Festival de Teatre
Grecollatí  duri molt de temps i tingui cada cop més èxit.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada